Gezondheid

Water drinken wordt per definitie als een gezonde bezigheid gezien, omdat ons lichaam voor 70% of meer uit water bestaat en we het dus keihard nodig hebben. Maar ook omdat het drinken van andere dranken, zeker in grotere hoeveelheden, gezondheidsproblemen kan veroorzaken. In veel van onze frisdranken zit bij voorbeeld veel suiker (soda’s en alcoholische dranken) en/of hebben ze een uiterst lage zuurgraad (pH-waarde), in andere zitten veel te grote hoeveelheden cafeïne (de Energy drinks), die verantwoordelijk worden gehouden voor hartritmestoornissen en zelfs hartaanvallen. Vooral de jeugd drinkt veel te veel van deze gezondheid bedreigende dranken.

Op diverse scholen en universiteiten in de Verenigde Staten is de verkoop en het nuttigen van de energydrinks (een blikje of flesje kan wel tot 16 keer meer cafeïne bevatten dan bijvoorbeeld dezelfde hoeveelheid Cola) tegenwoordig verboden, omdat de meestal hoge consumptie heeft geleid tot fatale hartaanvallen onder hun studenten. Er wordt momenteel overwogen om de dranken geheel te verbieden, dan wel een wettelijk maximum te stellen aan de cafeïne-inhoud van de dranl.

Het water helpt de zuur-base balans van het lichaam te optimaliseren en ondersteunt een goede werking van een (gezond) immuunsysteem.

U voelt zich na een bepaalde tijd van het drinken van geïoniseerd alkaline water fitter en U bent daardoor actiever en assertiever, omdat U zich simpelweg steeds beter bent gaan voelen.

Het moge echter duidelijk zijn, dat dit water dan slechts zijn gezondheid ondersteunende functie het beste kan uitvoeren, als U uw levensstijl in zijn geheel ook verbetert door meer gezonde dingen te doen zoals gezond eten, gezond drinken of bij voorbeeld meer actief te zijn.