Sterk Alkaline Water

Water met een zuurgraad van boven de pH 10 wordt Sterk Alkaline Water genoemd.

Wat is Sterk Alkaline Water?

De zuurgraad van water (vloeistoffen) wordt uitgedrukt in pH-waarde. Bij Sterk Alkaline Water is er sprake van een lage zuurgraad en een hoge pH-waarde. Vanaf pH-waarde 10 spreek je over Sterk Alkalisch Water.

Dit water is niet bedoeld om te drinken.

Wat is zilverwater

Sterk Akaline Water Voordelen

De voordelen van sterk alkaline water zijn o.a.:

 • Natuurlijke antibacteriële werking: Zilverwater kan helpen bij het bestrijden van bacteriën, waardoor het een waardevol middel is voor het bevorderen van een gezonde leefomgeving.
 • Ondersteuning van het immuunsysteem: Door zijn potentieel om schadelijke micro-organismen te bestrijden, kan zilverwater het immuunsysteem ondersteunen en het lichaam helpen bij het afweren van infecties.
 • Huidverzorging: Sommige mensen gebruiken zilverwater als onderdeel van hun huidverzorgingsroutine vanwege de vermeende antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.
 • Desinfectie: Vanwege zijn antimicrobiële eigenschappen wordt zilverwater soms gebruikt om oppervlakken en wonden te desinfecteren.
Zilverwater voordelen

Sterk Akaline Water Toepassingen

Zilverwater is eeuwenoude remedie en zeer effectief tegen bacteriën, virussen en schimmels en wordt daarom ook een ‘natuurlijk antibioticum’ genoemd. Tot ongeveer 1938 was zilverwater een officieel geneesmiddel in de Verenigde Staten. Met de komst van antibiotica werd deze natuurlijke remedie wat vergeten, maar gelukkig wint deze terug aan populariteit onder mens en dier.

Sterk Akaline Water maken

Sterk alkalisch water kan worden gemaakt met behulp van een waterionisatiesysteem, ook wel een waterionisator genoemd. Hieronder volgen de stappen om sterk alkalisch water te produceren:

Schaf een waterionisatiesysteem aan: Een waterionisator is een speciaal apparaat dat kraanwater door een proces van elektrolyse laat gaan om de pH-waarde te veranderen en het water te ioniseren.
Vul het waterionisatiesysteem met kraanwater: Giet gewoon kraanwater in het waterreservoir van de waterionisator. Het water wordt vervolgens door het ionisatieproces geleid.
Kies de gewenste instelling: De meeste waterionisatiesystemen bieden verschillende instellingen voor het produceren van sterk alkalisch water, vaak aangeduid als “alkaline” of “high pH”. Selecteer de gewenste instelling op basis van je voorkeur.
Activeer het ionisatieproces: Nadat je de gewenste instelling hebt geselecteerd, activeer je het waterionisatiesysteem. Dit zal het kraanwater door elektrolyse laten gaan, waarbij het water wordt gescheiden in alkalisch water en zuur water.
Verzamel het sterk alkalische water: Zodra het ionisatieproces is voltooid, verzamel je het sterk alkalische water in een glazen of plastic container. Het is nu klaar om te worden geconsumeerd.
Het is belangrijk op te merken dat de exacte sterkte en pH-waarde van het geproduceerde sterk alkalische water afhankelijk is van het specifieke waterionisatiesysteem en de instellingen die worden gebruikt. Het wordt aanbevolen om de instructies van het specifieke apparaat te volgen en regelmatig onderhoud uit te voeren om de kwaliteit van het geproduceerde water te waarborgen.

 • Zuiver zilverdraad of -plaat (99,99% zuiverheid wordt aanbevolen)
 • Twee glazen containers
 • Gedistilleerd water
 • 9-volt batterij of een ander elektrisch apparaat zoals een zilvergenerator
 • Elektrische draad (bij voorkeur zilverdraad)
 • Zout (optioneel, maar kan worden gebruikt om de geleidbaarheid van het water te verhogen)
 1. Zorg ervoor dat de glazen containers en de zilverdraad of -plaat schoon zijn.
 2. Vul een glazen container met gedistilleerd water.
 3. Plaats de zilverdraad of -plaat in het water. Zorg ervoor dat het zilver niet in contact komt met de randen van de container.
 4. Sluit de zilverdraad of -plaat aan op de positieve pool van de batterij of zilvergenerator.
 5. Sluit een ander stuk draad aan op de negatieve pool van de batterij of zilvergenerator en dompel dit onder in het water.
 6. Schakel de batterij in of zet de zilvergenerator aan. Dit creëert een elektrische stroom die de zilverionen losmaakt en ze in het water verspreidt.
 7. Laat het proces enkele uren tot een dag doorgaan, afhankelijk van de gewenste concentratie van colloïdaal zilver.
 8. Controleer regelmatig de kleur van het water; het moet een lichte gele tot gouden tint krijgen.
 9. Zodra de gewenste concentratie is bereikt, schakelt u de batterij uit of schakelt u de zilvergenerator uit en verwijdert u de zilverdraad of -plaat uit het water.
 10. Giet het colloïdaal zilverwater in de andere schone glazen container. Het is nu klaar voor gebruik.

Sterk Akaline Water kopen / bestellen

Maak kennis met de Aquator Water Ionisator, de ultieme oplossing voor het verkrijgen van geïoniseerd water. Deze innovatieve water ionisator transformeert gewoon kraanwater in verfrissend alkaline water, maar ook in krachtig zilverwater! Colloïdaal Zilver / Zilverwater is smaak- en geurloos.

De AQuator® Classic wordt bij ons standaard geleverd met een gratis zilverelektrode t.w.v. € 49,95 en heeft daardoor een dubbele werking. Dit model levert hierdoor ook zilverionen. Deze zilverionen zijn uiteraard onschadelijk voor consumptie en hebben een antibacteriële werking. Colloïdaal Zilver / Zilverwater is smaak- en geurloos.Je krijgt dus de luxe variant op de aQuator® Classic.

Veelgestelde vragen over Sterk Alkaline Water

De informatie op deze pagina/ onze website is slechts informatief. Onze tips, adviezen die we in de pagina’s, producten en/ of blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts, specialist of apotheker.
Onze producten zijn geen geneesmiddelen, maar zijn bedoeld ter ondersteuning van een gezonde(re) levensstijl en hebben een positieve invloed hierop. Eventuele adviezen zijn geheel vrijblijvend en liggen uitsluitend op het vlak van voedingen en voedingssupplementen.

Mocht je klachten hebben en/ of ziek zijn, raadpleeg dan altijd jouw behandelende arts, specialist en/ of apotheker.

Er zijn heel veel wetenschappelijke studies naar colloïdaal zilver gedaan. Positieve eigenschappen bij infecties en aandoeningen zijn dan ook wetenschappelijk bewezen. Pubmed is een van de meest toonaangevende websites voor wetenschappelijke publicaties. Op Pubmed kun je dan ook vrij veel vinden over de werking van het nano zilver.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op of ga naar de pagina met veelgestelde vragen.

Sterk Alkaline Water