Schoonmaak

Geïoniseerd alkaline water heeft, zoals we dat reeds hebben vermeld de eigenschap om goed stoffen op te kunnen nemen.
We spraken reeds over de toepassing van dit water bij het schoonmaken van groenten en fruit. Geïoniseerd alkaline water absorbeert de kleurbehoudende en levensduur verlengende stoffen die op onze groenten en fruit worden gespoten (ook bij Bio-groenten en fruit!!!).

Door deze eigenschap is het ook goed te gebruiken als ontvetter van oppervlakken van glas, hout, steen en metaal. Het acide water kent ook vele toepassingen, al dient te worden gezegd, dat niet iedere machine acide water produceert met pH-waarden van onder de pH 5.

De fabrikanten zeggen wel dat dat goed mogelijk is, maar proeven zijn uitgevoerd in geconditioneerde omstandigheden en buiten de laboratoria is maar weinig ideaal. Zuur water heeft echter zeer goede reinigende kwaliteiten.
Het wordt dan ook meer en meer toegepast voor het schoonmaken van vloeren/oppervlakken in bij voorbeeld ziekenhuizen en hotels in de USA en UK. Dit geeft schoonmaakbesparingen te zien van gemiddeld wel zo’n 18%.

Wel dient daarbij te worden aangetekend, dat voor die omgevingen men steeds vaker ionisatoren gebruikt die waterelektrolyse toepassen waarbij zout wordt toegevoegd, waardoor chloor (natrium hypochloriet) ontstaat. Dit is echter een instabiele vloeistof en na verloop van vrij korte tijs keren water en zout weer terug naar hun normale verschijningsvormen. Deze vorm van electrolyse wordt b.v. gebruikt ter voorkoming en verwijdering van bio-vervuiling in zwembaden.

Bij gebruik van dit ‘water’ is het niet nodig beschermende kleren te dragen en het water is geen milieubelasting zoals de chemische stoffen die normaal veelal worden gebruikt voor ontsmettingswerkzaamheden.
Omdat de solutie instabiel is verandert het weer terug in water en zout.

Voor huishoudelijk gebruik kan het zure water worden gebruikt voor het reinigen van de huid, voor het wassen van handen en haren (het zou voor het hele lichaam goed zijn, maar de opbrengst van een ionisator is te gering om er een douchekop aan te verbinden). Daarnaast wordt het gebruikt als mondwater en kan je er oppervlakkige huidbeschadigingen mee behandelen. Mocht er daarna nog wat zuur water over zijn dan kunt U dit water aan uw snijbloemen ‘voeren’. U zult daardoor langer van uw snijbloemen kunnen genieten.