Ontzuren met Alkaline Water

Het reinigen van je lichaam wordt ook wel detoxen, ontslakken of ontzuren genoemd. In het bijzonder dienen zure afvalstoffen, die in het lichaam opgeslagen zijn, van tijd tot tijd en het liefst voorgoed, uit het lichaam verwijdert te worden. Aldus wordt de natuurlijke pH-balans weer in ere herstelt.

Een goede pH-balans of zuurgraad is tenslotte van enorm belang voor een goede gezondheid.

Voordelen ontzuren met Alkaline Water

De Nieren
Tijdens de productie en verwerking van diverse stoffen blijven er in het lichaam afvalstoffen achter. De nieren zorgen ervoor, dat deze afvalstoffen, en de stoffen die voor het lichaam geen nut meer hebben, zoals overtollige zuren, worden afgescheiden. Onze nieren houden het bloed schoon en zullen voornoemde stoffen middels de urine uitscheiden.

De Maag en de darmen
Via de ontlasting zal het lichaam een groot deel van zijn zure afvalstoffen uitscheiden. Braken stelt het lichaam in staat zich van die stoffen die het lichaam liever niet binnen houdt zich te ontdoen.

De Huid en slijmvliezen
Middels de huid kunnen ook overtollige zuren uitgescheiden worden. Dat gebeurt middels de talg- en zweetklieren en de zurige lichaamsgeur die daarbij kan ontstaan wordt door velen als onaangenaam ervaren.

De Longen
Zuurstofmetabolisme geeft bijproduct Koolzuur wat wordt uitgeademd als kooldioxide. Het bloed transporteert dit koolzuur naar de longen. En als er veel koolzuur aanwezig is, wordt de ademhaling sneller en dieper, waardoor men via de longen een grote hoeveelheid afvalstoffen kan afvoeren.

Alkalische buffers
Teneinde het zuurgraadniveau bij grote en/of snelle veranderingen op te kunnen vangen, worden de lichaamsbuffers aangesproken. Bij een verhoogde zuurgraad zal het lichaam de mineralen die in ons lichaam opgeslagen zijn, aanspreken teneinde de juiste zuurgraad te kunnen behouden. Deze buffers zijn o.a. het skelet, de nagels, de haren en de tanden.