ZilverWater

Zilverwater en de voordelen ervan voor je gezondheid. Van natuurlijke antibacteriële werking tot ondersteuning van het immuunsysteem.

Wat is zilverwater?

Zilverwater staat bekend om zijn veelzijdige eigenschappen en wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn potentiële gezondheidsvoordelen. Maar wat is zilverwater precies? En hoe kan het jou ten goede komen?

Zilver water is een oplossing van zilverdeeltjes in gedestilleerd water. Het wordt vaak geprezen om zijn antimicrobiële eigenschappen, waardoor het gebruikt kan worden voor diverse doeleinden, variërend van het ondersteunen van het immuunsysteem tot het desinfecteren van oppervlakken.

Het is ook bekend onder de term colloïdaal zilver en hiermee doelt men op een colloïde van zilverdeeltjes in water. Colloïde is een oplossing dat bestaat uit ultra fijne deeltjes, opgelost in een waterachtig medium.

Kortom colloïdaal nano zilverwater is een vloeibare oplossing met hierin heel piepkleine (nano) zilverdeeltjes.

Wat is zilverwater

ZilverWater Voordelen

De voordelen van zilverwater zijn o.a.:

 • Natuurlijke antibacteriële werking: Zilverwater kan helpen bij het bestrijden van bacteriën, waardoor het een waardevol middel is voor het bevorderen van een gezonde leefomgeving.
 • Ondersteuning van het immuunsysteem: Door zijn potentieel om schadelijke micro-organismen te bestrijden, kan zilverwater het immuunsysteem ondersteunen en het lichaam helpen bij het afweren van infecties.
 • Huidverzorging: Sommige mensen gebruiken zilverwater als onderdeel van hun huidverzorgingsroutine vanwege de vermeende antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.
 • Desinfectie: Vanwege zijn antimicrobiële eigenschappen wordt zilverwater soms gebruikt om oppervlakken en wonden te desinfecteren.
Zilverwater voordelen

ZilverWater Toepassingen

Zilverwater is eeuwenoude remedie en zeer effectief tegen bacteriën, virussen en schimmels en wordt daarom ook een ‘natuurlijk antibioticum’ genoemd. Tot ongeveer 1938 was zilverwater een officieel geneesmiddel in de Verenigde Staten. Met de komst van antibiotica werd deze natuurlijke remedie wat vergeten, maar gelukkig wint deze terug aan populariteit onder mens en dier.

 • Zuiver zilverdraad of -plaat (99,99% zuiverheid wordt aanbevolen)
 • Twee glazen containers
 • Gedistilleerd water
 • 9-volt batterij of een ander elektrisch apparaat zoals een zilvergenerator
 • Elektrische draad (bij voorkeur zilverdraad)
 • Zout (optioneel, maar kan worden gebruikt om de geleidbaarheid van het water te verhogen)
 1. Zorg ervoor dat de glazen containers en de zilverdraad of -plaat schoon zijn.
 2. Vul een glazen container met gedistilleerd water.
 3. Plaats de zilverdraad of -plaat in het water. Zorg ervoor dat het zilver niet in contact komt met de randen van de container.
 4. Sluit de zilverdraad of -plaat aan op de positieve pool van de batterij of zilvergenerator.
 5. Sluit een ander stuk draad aan op de negatieve pool van de batterij of zilvergenerator en dompel dit onder in het water.
 6. Schakel de batterij in of zet de zilvergenerator aan. Dit creëert een elektrische stroom die de zilverionen losmaakt en ze in het water verspreidt.
 7. Laat het proces enkele uren tot een dag doorgaan, afhankelijk van de gewenste concentratie van colloïdaal zilver.
 8. Controleer regelmatig de kleur van het water; het moet een lichte gele tot gouden tint krijgen.
 9. Zodra de gewenste concentratie is bereikt, schakelt u de batterij uit of schakelt u de zilvergenerator uit en verwijdert u de zilverdraad of -plaat uit het water.
 10. Giet het colloïdaal zilverwater in de andere schone glazen container. Het is nu klaar voor gebruik.

ZilverWater kopen / bestellen

Maak kennis met de Aquator Water Ionisator, de ultieme oplossing voor het verkrijgen van geïoniseerd water. Deze innovatieve water ionisator transformeert gewoon kraanwater in verfrissend alkaline water, maar ook in krachtig zilverwater! Colloïdaal Zilver / Zilverwater is smaak- en geurloos.

De AQuator® Classic wordt bij ons standaard geleverd met een gratis zilverelektrode t.w.v. € 49,95 en heeft daardoor een dubbele werking. Dit model levert hierdoor ook zilverionen. Deze zilverionen zijn uiteraard onschadelijk voor consumptie en hebben een antibacteriële werking. Colloïdaal Zilver / Zilverwater is smaak- en geurloos.Je krijgt dus de luxe variant op de aQuator® Classic.

Veelgestelde vragen over zilverwater

De informatie op deze pagina/ onze website is slechts informatief. Onze tips, adviezen die we in de pagina’s, producten en/ of blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts, specialist of apotheker.
Onze producten zijn geen geneesmiddelen, maar zijn bedoeld ter ondersteuning van een gezonde(re) levensstijl en hebben een positieve invloed hierop. Eventuele adviezen zijn geheel vrijblijvend en liggen uitsluitend op het vlak van voedingen en voedingssupplementen.

Mocht je klachten hebben en/ of ziek zijn, raadpleeg dan altijd jouw behandelende arts, specialist en/ of apotheker.

Er zijn heel veel wetenschappelijke studies naar colloïdaal zilver gedaan. Positieve eigenschappen bij infecties en aandoeningen zijn dan ook wetenschappelijk bewezen. Pubmed is een van de meest toonaangevende websites voor wetenschappelijke publicaties. Op Pubmed kun je dan ook vrij veel vinden over de werking van het nano zilver.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op of ga naar de pagina met veelgestelde vragen.

ZilverWater