Water Ionisator

Heb je ooit gehoord van een water ionisator? Een water ionisator is een apparaat dat je kraanwater verandert in geioniseerd alkaline water. Waarom zou je dat willen doen? Nou, alkalisch water kan allerlei voordelen hebben!

Wat doet een water ionisator precies?

Een water ionisator gebruikt elektrolyse om je water te splitsen in alkalisch (basis) en zuur water. Het alkalische water is waar het allemaal om draait. Dit water heeft een hogere pH-waarde en bevat meer anti-oxidanten, wat kan helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in je lichaam.

Voordelen van alkaline water

  • Betere hydratatie: Alkalisch water wordt sneller door je cellen opgenomen, waardoor je beter gehydrateerd blijft.
  • Ontgiftiging: Het helpt bij het afvoeren van gifstoffen uit je lichaam.
  • Verbeterde spijsvertering: Het kan maagzuur neutraliseren en zo je spijsvertering ondersteunen.
  • Energieboost: Veel mensen melden dat ze zich energieker voelen na het drinken van gealkaliseerd water.
  • Ondersteuning van het immuunsysteem: De anti-oxidanten in alkaline water kunnen je immuunsysteem een boost geven.

Hoe gebruik je een waterionisator?

Het is super simpel! Je sluit de waterionisator aan op je kraan. De meeste modellen zijn heel gebruiksvriendelijk en binnen no-time ben je klaar om gealkaliseerd water te drinken. Er zijn ook draagbare modellen beschikbaar voor als je veel onderweg bent.

Werking Water Ionisator

  • De machine wordt aangesloten op de kraan of direct aan de waterleiding
  • Eerst worden de organische en andere schadelijke stoffen en gassen uit het water gefilterd door een actiefkoolstof filter, de mineralen blijven in het water achter. Daarna komt het water in een kamer, waar de ionisatie of elektrolyse plaatsvindt, de zogenaamde elektrolysekamer
  • Wat er in de ionisatie- of elektrolysekamer gebeurt: Aan beide kanten bevindt zich minimaal een met platina beklede titaniumelektrode, de ene is positief, de andere negatief geladen. Zo kan er een galvanische stroom ontstaan. Het basische en zure water wordt gescheiden. Zo ontstaat er eigenlijk een kamer met basisch en een kamer met zuur water. Alle (nuttige) basische mineralen zitten nu in een kamer en de zure mineralen zitten in de andere kamer.
  • Kationen: zijn positieve ionen, die de negatieve elektrode omgeven. Er wordt kathode water (basisch gereduceerd actief water) geproduceerd, dat door de Russen Katholyt of “Water van het leven” wordt genoemd. Anionen zijn negatieve ionen, die de positieve elektrode omgeven. Er wordt anode water (zuur, geoxideerd water) geproduceerd, dat door de Russen Anolyt of “Water van de dood” wordt genoemd. Daarbij komen veel vrije elektronen (antioxidanten) in de kamer met de basische mineralen
  • Watermoleculen worden basische, negatief geladen OH- ionen. Gelijktijdig worden de waterclusters geherstructureerd en tot de kleinst mogelijke eenheden samengevoegd. Zo verandert o.a de viscositeit van het water en krijgt het water diverse andere kwaliteiten – vandaar dat het water ook wel Actiefwater wordt genoemd. Behalve de pH-waarde zijn al deze veranderingen instabiel en het water zal dus na verloop van tijd weer terugkeren naar zijn oorspronkelijke verschijningsvorm.
  • Om er zeker van te zijn dat er genoeg calcium in het water aanwezig is om te kunnen ioniseren , bevat het filter meestal nog hoogwaardig koraalcalcium. Dit filter staat dus nog sporen van calcium af, zodat er afdoende kan worden geïoniseerd
  • Het kraanwater, dat verandert is in geïoniseerd alkaline water water komt vervolgens op afroep uit uit de flexibele edelstalen slang van de water ionisator,terwijl het zure water uit de grijze slang aan de achterkant van het apparaat loopt. Het basische water wordt gebruikt als drinkwater en voor het koken. Het zure water is onder andere geschikt voor het wassen van de handen, voor het mondspoelen, om keukengerei schoon te maken en voor het behandelen van bij voorbeeld schaafwonden.

Water ionisator kopen?

Als je serieus bent over je gezondheid en welzijn, is een water ionisator een geweldige investering. Het geeft je niet alleen toegang tot schoon, gefilterd water, maar het verbetert ook de kwaliteit van het water dat je drinkt. Plus, het is milieuvriendelijker dan het constant kopen van flessenwater.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

  • pH-bereik: Kijk naar een model met een breed pH-bereik, zodat je de alkaliteit kunt aanpassen aan jouw voorkeur.
  • Filtratiesysteem: Zorg ervoor dat de ionisator ook een goed filtersysteem heeft om onzuiverheden te verwijderen.
  • Gebruiksgemak: Kies een apparaat dat gemakkelijk te installeren en te gebruiken is.
  • Prijs: Er zijn modellen in verschillende prijsklassen. Bepaal je budget en kijk wat je daarvoor kunt krijgen.